Ангелов: Внасяме Национална стратегия за психичното здраве в МС

Тя е с хоризонт до 2030 г.

06.08.2020 | 15:33 Редактор: Наталия Тотева
Ангелов: Внасяме Национална стратегия за психичното здраве в МС

Страната ни трябва да има дългосрочна политика по отношение психичното здраве на българските граждани – такава е начертана в проекта на Националната стратегия за психично здраве, която е с хоризонт до 2030 г. Предстои да я разгледаме на ръководство на МЗ и да я придвижим към Министерския съвет. Важно е в кратки срокове тя да стане факт и работата по разписаните в документа дейности да започне.

Това посочи министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов при посещение в Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски".

Заедно с директора на лечебното заведение д-р Цветеслава Гълъбова и част от екипа ѝ, министър Ангелов и зам.-министър Пенков обсъдиха още необходимостта от преместване на лечебното заведение в рамките на столицата.

Здравният министър пое ангажимент да проведе интензивни разговори с други институции, които разполагат с подходящи и неизползваеми терени.

Дотогава трябва да бъде намерено решение на казуса с неизяснената собственост на 2 от постройките в двора на лечебното заведение в Нови Искър, като за целта ще бъде търсено съдействието на областния управител на София-град.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
ee22
преди 3 години
С тази паника около вируса, бая луди направихте! Кой ще носи отговорност? Сигнализирай за неуместен коментар