Над 100 кучета са били осиновени от общински приюти през юли в София

Заловени са общо 345 четириноги

05.08.2020 | 06:00 Редактор: Юлия Христова
Над 100 кучета са били осиновени от общински приюти през юли в София

През юли 101 кучета от общинските приюти в София са намерили нов дом, като от началото на годината, осиновените кучета са 637, съобщиха от "Московска" 33. 

Всеки, който желае да осинови куче, може да отиде и да се запознае с животните от общинските приюти в с. Горни Богров, където са настанени кучета над 1 година или в приютите кварталите "Слатина" и "Сеславци".

Екипът на "Екоравновесие“ отчита, че през юли са заловени общо 345 кучета, от тях 222 са кастрирани и 131 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют са предадени 17 кучета. В общинската ветеринарна клиника "Връбница“ за лечение са постъпили 32 кучета. По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 38. Стопаните на домашни дворни кучета могат да ги кастрират безплатно, да ги регистрират, обезпаразитят, ваксинират и да им поставят микрочип, пише "Монитор".

Всеки стопанин може да заяви желание за кастрация на кучето си през интернет страницата на ОП "Екоравновесие” или на телефоните на предприятието. Всички кастрирани кучета са освободени от годишна такса, която за територията на столицата е в размер на 24 лева.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК