Главчев: Румен Радев има роля за разединението

Не съм чувал за закон, позволяващ блокади на кръстовища, подчерта той

31.07.2020 | 21:35 Редактор: Юлия Христова

Повече от три седмици продължават антиправителствените протести в София, както и в някои градове от страната. И днес остава в сила блокадата в центъра на София, където демонстрантите са разположили своите палатки. 

Не съм убеден, че това е край на политическия сезон предвид това, което наблюдаваме на улицата. Това каза за "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев и допълни: "Правителството има желание за диалог. Не съм чувал за закон, позволяващ блокади на кръстовища. След като пречиш на много други граждани, смятам, че е недопустимо.  Имаме странна амалгама от протестиращи млади хора. Няма как без партии, нищо по-добро не е измислено. Досега не е имало президент, който да се държи по този начин, сегашният държавен глава има роля за разединението".

Според Главчев предвид голямата динамика е трудно да се направи равносметка.

"Неизвестността относно Ковид-19 продължава да е със страшна сила сред нас. Никой няма пълна увереност как ще излезе от тази ситуация", допълни той за Bulgaria ON AIR.

По думите му мерките, приложени в началото на пандемията у нас, са се задействали добре. Въпреки ръста на заразените България, продължавала да е добре и показателите били прилични.

"При нас те не бяха толкова драконовски, едни от най-либералните бяха в България, безспорен успех за правителството и за Националният оперативен щаб. Просто неизвестността продължава и редица държави затягат мерките", коментира народният представител.

"Лекарите се справят блестящо, след като показателите са такива каквито ги виждаме. Вече няколко пакета в социалната сфера бяха представени. Няма как да не отбележим, че полицаите, заедно с лекарите, бяха на първа линия. Представяте ли си каква психика трябва да имат тези момчета?! От КПП-тата влизат в блокадите, възхищавам им се, както и на поведението им", коментира още той.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК