Сметната палата проверява разходването на средствата срещу Ковид-19

Ще бъдат извършени 3 одита в няколко министерства и агенции

31.07.2020 | 13:25 Редактор: Тодор Петров
Сметната палата проверява разходването на средствата срещу Ковид-19

Сметната палата ще извърши три одита на разходите по прилагането на мерките в борбата с Ковид-19. Първият одит е "Ефективно и прозрачно използване на публичните средства за преодоляване на последствията от пандемията Ковид-19 - икономически мерки за микро, малки и средни предприятия". Той ще бъде осъществен в министерствата на икономиката и на финансите.

Вторият одит е "Ефективно и прозрачно използване на публичните средства за преодоляване на последствията от пандемията Ковид-19 - мерки за социална подкрепа и заетост" и ще бъде в Министерството на труда и социалната политика и агенциите по заетостта и социалното подпомагане.

Третият одит е "Ефективно и прозрачно използване на публичните средства за преодоляване на последствията от пандемията Ковид-19 - мерки за подпомагане на земеделски производители" и ще бъде в Министерството на земеделието и ДФ "Земеделие".

И трите одита ще обхванат периода от 01.02.2020 г. до 31.03.2021 г., се казва в прессъобщение на Сметната палата.

За да реализира трите одита, Сметната палата е изменила Програмата си за одитната дейност за 2020 г., като е прекратила други одитни задачи. Така ще може да фокусира усилията си върху безпрецедентните предизвикателства, причинени от пандемията, и предприетите мерки от правителството за намаляването на тежестта от кризата за българските граждани и бизнеса, които ангажират значителен финансов ресурс.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК