13 линии от градския транспорт в София с променен маршрут заради блокадите

От ЦГМ препоръчват за транзитния трафик да се ползва Северната скоростна тангента

30.07.2020 | 20:21 Редактор: Ивет Арабова

Блокадите в 22-ия ден на протести в столицата промениха маршрутите на общо 13 линии от градския транспорт. През деня най-затруднено беше движението по булевардите “Драган Цанков", "Ситняково“, "Шипченски проход“ и “Евлоги и Христо Георгиеви“. Въпреки промените, в обедните часове движението беше спокойно. Нашият екип провери какво е забавянето за градския транспорт. 

От "Младост" до центъра стигаме за 17 минути през обходен маршрут с линия 76. Оказва се, че по обяд забавяне няма, но голяма част от пътуващите не знаеха за промените, което обърка плановете им. 

Тролейбусите в посока Софийски университет въртят преди Орлов мост и оттам се движат обратно по маршрута си. За някои автобуси е предприета същата промяна, други са отклонени по бул. "Драган Цанков" и "Пейо Яворов". 

"Тъй като са реорганизирани по обходните маршрути, по които минават и други линии на обществения транспорт, те също трупат затруднения", обясни началникът на отдел "Координация, организация, контрол и безопасност на обществения транспорт" в Центъра за градска мобилност Лъчезар Пеков.

През вчерашния ден вследствие на блокирането на десет кръстовища имаше и спрени линии, сред които и трамвайни. В час пик ситуацията е динамична и трафикът се реорганизира според моментната ситуация. От Центъра за градска мобилност препоръчват за транзитния трафик да се използва Северната скоростна тангента.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК