Блокади и палаткови лагери: София е полупарализирана от протестите

Транспортен хаос и огромни задръствания в столицата

30.07.2020 | 14:00 Редактор: Тодор Петров

С палаткови лагери и блокирани кръстовища. Така осъмна столицата след снощния най-мащабен до момента 21-ви антиправителствен протест. 

След края на протеста снощи на различни места в столицата бяха опънати палатки и тенти, а недоволни останаха да нощуват в тях. Орлов мост и площад "Независимост" пред Министерския съвет осъмнаха блокирани от палатков лагер. 

Недоволните са категорични, че няма да отстъпят, докато не бъдат изпълнени исканията им за оставки, промяна в Конституцията и електронно гласуване. И към този час Орлов мост е затворен, а с трева на асфалта демонстрантите изписаха "Оставка". 

Блокадата на двете ключови места в столицата създаде транспортен хаос. На места се стигна до огромни задръствания. Движението е затруднено както за автомобилите, така и за градския транспорт. Автобусите и тролейбусите, които минават през Орлов мост, са с променен маршрут. Движението пред Министерския съвет се осъществява само по булевард "Дондуков". 

Стигна се до напрежение между протестиращи и непротестиращи. А от столичната полиция предупредиха, че не е изключено да се стигне до по-сериозни конфликти, ако блокадата се задържи. От СДВР уточниха, че се опитват с преговори да убедят протестиращите да освободят кръстовищата, както се е случило още снощи с няколко блокирани точки. 

В най-мащабната до момента вечер на протестите няма задържани, но от полицията предупредиха, че при сериозно нарушаване на реда ще се стигне и до арести.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
като не са слезли от колите шофьорите да се разправят - пак добре ;р Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 0
ИСТИНАТА
преди 3 години
Безработните, създаващи безредици, са защитени от МВР. А кой ще защити работещите? Тези, които редовно си плащат данъците! Сигнализирай за неуместен коментар