Песен за Банкя стана атракция в социалните мрежи

В клипа участват известни певци, актьори и депутати

28.07.2020 | 20:36 Редактор: Виктория Гетова

Песен за Банкя предизвика взрив от полюсни реакции в социалните мрежи. Своеобразният химн беше публикуван на официалната страница на столичния район, а в него участват известни певци, актьори и депутати.

Майка на песента е поетесата Румяна Николова. Още преди месеци общината прегръща инициативата, в която се включват редица естрадни изпълнители.

Започнахме да се свързваме с тези артисти като дует Ритон, братя Аргирови, Аделина Кънева, Поли Паскова – всички те са хора, които живеят в Банкя по настоящем или скоро ще бъдат граждани на града, разказва зам.-кметът на Банкя Александра Александрова.

По нейни думи всички участници са се включили в проекта напълно безплатно.

"Не можем да определим песента като химн, защото като кажеш на един човек химново звучене по-скоро си мисли, че е някакъв марш или нещо много тържествено. Това е също тържествена песен, която се получи, но е по-скоро поп песен", коментира композиторът на музиката Хайгашод Агасян.

Песента, която местната управа се надява да стане химн на града, предизвика разнопосочни коментари. А причината е участието на народния представител на ГЕРБ Евгени Будинов, който изпълнява първия рефрен.

"Хората са с обострени сетива и смятам, че малко повече се политизират според мен нещата. Аз нямам отношение към това. Аз говоря чисто от художествена гледна точка", смята още композиторът.

От район Банкя предвиждат да създадат и клип към песента с идеята тя да се превърне в официален химн на Банкя. Песента е финансирана чрез анонимно дарение.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 3 години
Брей, какви неща се случват. Хем няма лошо, хем е странно... Сигнализирай за неуместен коментар