Свидетел на взрива в района на Кулата: Беше като бомба

Около 200 метра тръба се е спукала

27.07.2020 | 19:00 Редактор: Искра Ангелова
Свидетел на взрива в района на Кулата: Беше като бомба

Авария на газопровода България-Гърция в района на Кулата тази сутрин. Няма опасност от обгазяване, няма и пострадали.

Силен гръм и усещане като от земетресение събужда жителите на крайграничното село Кулата. Причината - авария в газопровода между България и Гърция.

"Викам си това е нещо или въздух отнякъде изтича, ама после като слязох тук, казаха гръмнал е газопровода – пламък 50 метра е имало. Гръм си беше защото от един път", сподели Илия Трайков.

Други го определят като бомба.

"Защо да се плаша – през мен тука минават всякакви коли – защо да се плаша, един живот. По-късно разбрахме от хората, ще се оправи", коментира Виолета Пъшева.

Около 200 метра тръба се е спукала. От силното налягане, което е 50 килограма на квадратен сантиметър, блатото под което минава тръбата, буквално е вдигнато във въздуха. А растителността е покрита с кал.

"Това, което се е случило, е възможно най- доброто. Няма жертви, няма щети – има кал по храстите, които след три месеца ще се възстановят", каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Изтеклото количество газ е малко, тъй като се е за действал авариен кран. Мястото на аварията е на около 3 километра от границата и село Кулата.

Снимка: Виктор Борисов/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК