Протестиращите отново затвориха главни булеварди: "Днешните оставки са бутафория"

По сградата на Министерския съвет полетяха бонбони и семки

23.07.2020 | 21:50 Редактор: Искра Ангелова

Обявените рокади в кабинета не са достатъчни според протестиращите, които за 15-ти пореден ден блокираха центъра на София. Исканията им остават за оставка на цялото правителство, а не само на част от министрите.

Най-малко 9 главни булеварда и кръстовища в София са затворени. За поредна вечер "Орлов мост" също е блокиран.  Затворено е и кръстовището на бул. "Витоша" и бул. "Патриарх Евтимий", както и това при бул. "България".

"Днешните оставки са една бутафория, хвърляне на прах в очите към хората", каза протестиращ.

След като вчера хвърлиха рула с тоалетна хартия по сградата на Министерския съвет, днес протестиращите замеряха сградата със семки и бонбони. 

"Тези хора ние ги познаваме, знаем какво могат. 30 години едни и същи", сподели жена от протеста.

Те настояват управляващите трябва да се сменят с хора, мислят за народа, обществото и децата. 

"Искам спокойно бъдеще тук, тъй като аз съм на 20 години, не искам да повтарям грешките на родителите ми. Искам да се развивам в България, не искам да емигрирам по никакъв начин", категорично е едно от момичетата на протеста.

По пространството в триъгълника на властта остана блокирано от хиляди български знамена, с които протестиращите изразяват исканията си за промяна. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русинова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Васил
преди 3 години
Лoши идeи ca дa ce блoкирaт кръcтoвищa и мaгиcтрaли.Тeзи кoитo ги дaвaт нacтрoйвaт хoрaтaт cрeщу прoтecтa.И къдe ca извecтнитe aртиcти ,cпoртиcти прoфecoри oт CУ и др. извecтни кoитo ca гoлямa рaбoтa пo тeлeвизиитe.И къдe ca другитe дecни пaртии дa пoдкрeпят хoрaтa дa ги дaвaт пo мeдиитe къдeтo ибeз тoвa имaт oгрaничeн дocтъп.Тaкa ce увличaт oщe хoрa и им ce дaвa курaж кaктo в Бeлгрaд. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Пс
преди 3 години