Радев: Властта отново е глуха и не чува исканията на народа

"България излезе от психозата и хипнозата на пропагандата", заяви президентът

23.07.2020 | 20:30 Редактор: Искра Ангелова

Държавният глава Румен Радев отново след сред протестиращите в триъгълника на властта. Той отправи силни думи към събралото се множество.

"Няма да използвам гражданската трибуна, защото тя е ваша. Но днес, в този съдбоносен за родината момент, аз съм длъжен да се обърна към вас. 15-и ден площадите са пълни с надежда и непримиримост, благодарение на вас", заяви държавният глава Румен Радев в обръщение към народа.

"Плакатите ви казват много истини, които медиите премълчаваха. Истини, за които властта остава глуха и остава да чуе. Протестите обединиха всички недоволни българи, че не са сами в бунта си. Общото желание за свобода, законност, справедливост обеди всички поколения. Най-важното е, че България излезе от психозата и хипнозата на пропагандата. Светът отправи поглед към България", допълни държавният глава.

Той отново подчерта, че протестът не се е поддал на провокациите.

"Вие не се уплашихте от заплахите, обидите и репресиите. Никога българите не са били по-единни в решимостта си да отвоюват държавата от мафията, за което ви благодаря. Площадът роди братството на почтените хора, които няма да се предават и да робуват на лъжи и заплахи. Протестът иска оставка на цялото правителство и на главния прокурор, властта отново е глуха и отново не чу гласа на хората, говорят за ремонт на кабинета", допълни Радев.

Той подчерта, че оставките на цялото правителство и на главния прокурор са първата и задължителна стъпка към честни избори.

"Нужен ни е нов парламент, защото сегашното мнозинство е глухо за исканията на хората. Нужно е да отворим пътя за конституционна реформа, за нови укрепващи промени, които да върнат нашите братя от чужбина. Думата "заедно" е ключът към успеха. Пътят е труден, но залогът е България", категоричен бе президентът.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК