Транспортен хаос: Протестиращите блокираха 9 възлови локации в София

Разделението на митингите започна в 21 ч.

22.07.2020 | 21:59 Редактор: Наталия Тотева

Протестиращите в София блокираха 9 възлови кръстовища. Шествието спря движението на Орлов мост. Хората допускат само преминаването на линейки. Част от протестиращите легнаха в хамаци в знак на недоволство. Исканията им остават същите - оставка на правителството.

Блокирани за движение бяха "Орлов мост", пространствата около Халите, "Патриарх Евтимий", кръстовището на бул. "Васил Левски" и "Граф Игнатиев", Паметникът на Васил Левски, Софийската опера, площад "Македония", Петте Кьошета и Руски паметник. Разделянето на протестите започна в 21 ч., предаде репортер на Bulgaria ON AIR. 

Първоначално бяха блокирани 7 локации, а по-късно и Руски паметник и Петте кьошета. Движението там беше освободено, тъй като хората продължиха по бул. "Патриарх Евтимий". Блокиран е и градският транспорт заради масовото затваряне на кръстовища.

"Оставка не на трима, а на 240. Трябва съдебна реформа", каза за Bulgaria ON AIR една от протестиращите.

Когато протестиращите пристигнаха нямаше полицейско присъствие, което предизвика транспортен хаос.

14-ата вечер на недоволство започна без напрежение, но с призиви за оставка на правителството. 

Хиляди се събраха за пореден път в триъгълника на властта и настояха за промяна. Демонстрация имаше и пред Съдебната палата, където хората поискаха оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Малко след 19 ч. двата протеста се сляха пред МС. Там гражданите хвърлиха рола с тоалетна хартия по сградата на управляващите. Протест имаше и пред сградата на БНТ. Хората настояват за оставката на генералния директор на телевизията Емил Кошлуков. 

Митингът на жълтите павета продължи с много шум и музика, а гражданите бяха категорични, че няма да спрат публичното си недоволство докато не получат оставките, за които настояват.

Маршрутът и организацията на протестите се променят всеки ден.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК