Три автомобила и трамвай се сблъскаха на столичен булевард

Инцидентът се е разминал само с материални щети

22.07.2020 | 16:34 Редактор: Ралица Братанова
Три автомобила и трамвай се сблъскаха на столичен булевард

Трамвай и три леки автомобила са катастрофирали на столичния булевард "Александър Стамболийски". Инцидентът се е разминал само с материални щети, предаде БГНЕС.
 
Автомобил с благоевградска регистрация се е наредил да прави ляв завой по "Опълченска", когато според очевидци, трамваят не спира, а го помита, а автомобилът се удря в идващата насреща кола.
 

"Както си карах на зелено, трамваят ме удари отзад, изблъска ме и ударих насрещно движеща се кола. Ударът беше много силен. Изхвърли ме 5-6 метра в насрещното движение", обясни мъж от Петрич, чиято кола е главният участник в произшествието.
 
Водачът си призна, че е бил в нарушение и е карал по релсите, но не разбира защо ватманът не е намалил скоростта и е допуснал да го удари с такава сила.
 
Даниел Киров е водачът на ударената в насрещното кола. Той смята, че вината за ПТП-то е на мъжа от Петрич.
 
"Движех се по "Стамболийски" в посока център. 50 метра преди светофара видях, че водачът се е наредил на трамвайната линия, някъде по средата, за ляв завой по "Опълченска", който тук очевидно е забранен. Въпреки че стоеше на едно място и мислех, че няма да тръгне, продължих напред и изведнъж ме удари", разказа младо момче, което отивало да вземе приятелката си и се радва, че в момента на удара тя не е била с него.
 
Ватманът, който е управлявал трамвая по линия 10, отказа да коментира случая.
 
В катастрофата има и още един участващ автомобил, който е с най-малко щети и е напуснал произшествието. Няма пострадали хора нито от трамвая, нито от трите автомобила.
 
Временно движението в участъка беше спряно, но вече е възстановено.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК