Протестиращи: Промените в Закона за хазарта убиват малкия и средния бизнес

Представители на игралната индустрия с демонстрации в страната

22.07.2020 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Протест на представители на игралната индустрия в цялата страна. От бранша са против промените в Закона за хазарта, които според тях са непосилни за по-малките фирми в сектора.

В столицата недоволните се събраха тази сутрин пред парламента. Увеличават таксите за лиценз, нашият бранш е много контролиран. Предстои да се разгледана един лобистки закон, твърдят недоволните граждани.

Протестът в Стара Загора беше пред сградата на общината. Според протестиращите, ако новите изисквания влязат в сила, те ще унищожат малкия и средния бизнес в игралната индустрия. Утре старозагорци ще се включат в националния протест на игралната индустрия в София.

Представители на бранша от Североизточна България се събраха в Шумен и обявиха, че готвените промени не са обсъждани с техни представители и са непосилни. 

Промените в закона ще убият малкия и среден бизнес, защото таксата се вдига на 1 милион, което е доста драстично вдигане, алармират протестиращите. Протести са планирани и утре, когато се очаква текстовете да бъдат гласувани в пленарната зала.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Българин
преди 3 години
Никой не е на ваша страна , освен роднините ви !!! Сигнализирай за неуместен коментар