Обвиненият Минчо Спасов: Не съм хулиган, това е неуважение към обществото

В акцията по спирането на железницата участват трима души

21.07.2020 | 13:46 Редактор: Наталия Тотева

Бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов бе арестуван в близост до Народното събрание - гореща точка на протестите от вчера. 

Според СДВР той е един от гражданите, които спират метрото от станцията на Софийския университет. Доказателство за това са охранителните камери, заснели саботажа на подземната железница.

"Като се има в предвид и служебното положение на едно от задържаните лица, аз бих казал, че това по никакъв начин не кореспондира с демократичните ценности и справедливите искания на протестиращите", каза на брифинг директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиийски.

Късно снощи част от протестиращите блокираха движението пред Първо районно управление и легнаха на релсите в знак на подкрепа към ексдепутата от НДСВ. 

Малко по-късно той бе освободен, но с повдигнато обвинение в хулиганство. Пред Bulgaria ON AIR Спасов нито потвърди, нито отрече да е участвал в акцията по спирането на метрото. 

"Хулиганството е действие, изразяващо явно неуважение към обществото. Искам да кажа и на вашите зрители – аз не съм хулиган! Аз, както и всички тези хора, изразявам явното неуважение към управляващите", коментира адвокатът и бивш депутат Минчо Спасов.

В резултат на саботажа метрото е било спряно в продължение на 9 минути, през които един от влаковете остава блокиран в тунела. 

В акцията по спирането на железницата участват трима души. Освен Спасов, е задържан и 29-годишен мъж. Късно снощи двамата са освободени срещу гаранция от 1500 лв.  Третият участник все още се издирва.

Вижте още в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Човек, който иска да изпъкне в медиите и да се върне във властта! Човек, без идеи и принципи, търсещ сензация по най-елементарен начин, присъщ на платените ултраси на всички протести. СДС, НДСВ, а сега Дончева и Манолова. Какъв си ти бе ***. Къде е лежал дядото? Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 2
mineral
преди 3 години
Не си хулиган, терористи си! Пълен ***!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да де, ама ти не си си показал неуважението към политиците, а към горките пътници. Дано не е било пълно по това време. Нито могат да те пуснат навън, нито нищо. Това не е начинът. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 3
anon
преди 3 години
Трябваше да го обвинят в тероризъм. Това е критична инфраструктура. Ако ви спра тока у вас или в офиса ви това граждански протест ли е? Сигнализирай за неуместен коментар