Секторът за заразени с Ковид-19 в Добрич е препълнен

От болницата апелират за спазване на противоепидемичните мерки в областта,

21.07.2020 | 12:05 Редактор: Ралица Братанова
Секторът за заразени с Ковид-19 в Добрич е препълнен

17 са пациентите, настанени за лечение в Ковид-сектора на МБАЛ в Добрич, в момента. Един от тях е в тежко състояние в Отделението по реанимация. Пет са новите случаи само през последното денонощие, посочват от здравното заведение.

Оттам апелират за спазване на противоепидемичните мерки в областта, тъй като само за месец юли 24-ма са хоспитализираните жители на областта с коронавирусна инфекция.

След два месеца без нито един нов случай на заразен с коронавирус, сега област Добрич всекидневно е в челото на негативната класация, посочват от МБАЛ. 

Призивът им е за повече внимание от страна на жителите на областта, тъй като капацитетът на Ковид-сектора в здравното заведение вече е запълнен. Подготвя се обособяването на втори сектор с допълнителни легла, но липсата на медицински персонал е огромен проблем, съобщи БНР.

Благодарение на широката дарителска кампания към настоящия момент МБАЛ-Добрич разполага с индивидуални предпазни средства и препарати за дезинфекция. Ръководството на болницата изразява тревогата си от създалата се ситуация, при която ресурсите на здравното заведение и медицинския персонал са на изчерпване.

Оттам допълват, че призовават Областния координационен щаб да преразгледа предприетите противоепидемични мерки.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години