Експерт: Цените на имотите у нас - стабилни, може и да растат

Според Георги Павлов кризата от коронавируса увеличава търсенето на къщи

19.07.2020 | 12:10 Редактор: Ивет Арабова
Експерт: Цените на имотите у нас - стабилни, може и да растат

Какви ще са цените на имотите у нас през следващата година зависи от действията на Европейската централна банка. Вероятно пазарът ще бъде облагодетелстван от разхлабената монетарна политика в Европа, цените ще останат стабилни и дори могат да продължат да растат. Това каза Георги Павлов от Proptech.bg по Bloomberg TV Bulgaria.

"У нас пазарът на недвижими имоти е възстановен на 90% след удара от пандемията. Пазарът е в много добра кондиция, независимо, че много анализатори очакваха, че той ще понесе по-голям шок. Основната причина за спокойствието са банките. Те постъпиха по един неочаквано атрактивен за клиентите начин", посочи той.

По думите на Павлов коронавирусната криза увеличава интереса към къщите у нас, но предлагането все още не е съобразено с рязката промяна в търсенето - то расте с над два - два и половина пъти. Експертът смята, че тази тенденция ще се запази и предупреди, че когато един имот е много евтин, то има причина за това.

"Коронакризата не доведе до нови тенденции, тя по-скоро ускори съществуващите", смята той. 

Павлов отбеляза, че бизнесимотите са обект на много голяма, ускорена трансформация, като най-засегнати са търговските площи, за които има риск да не се възстановят след пандемията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК