Ремонтът на магистрала "Тракия" край Стара Загора - 89 млн. лв.

Той ще започне след 15 септември 2020 г.

17.07.2020 | 20:35 Редактор: Наталия Тотева
Ремонтът на магистрала

Агенция "Пътна инфраструктура" ще започне ремонта на участъка от автомагистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора в платното в посока Бургас след 15 септември 2020 г. Идеята е да не се затруднява интензивният автомобилен трафик през летния сезон.

По експертна оценка индикативната стойност на ремонта на разширения участък от 52 км ще бъде около 89 млн. лв., като 70 млн. лв. са за пътната част. 15 млн. лв. ще са за подмяна на ограничителните системи в участъка на средна разделителна ивица и банкет и 4 млн. за монтиране на пътни знаци в двете платна и полагане на хоризонтална маркировка. Средствата са осигурени.

По време на ремонтно-възстановителните дейности ще бъде въведена нова организация на движението, за да бъдат спазени всички нормативни изисквания.

Със завършването на ремонта на дясното платно на участъка между Чирпан и Стара Загора ще се постигне желаният комфорт и безопасност на движението.

Планирани са ремонтни дейности на ляво платно, но това ще стане последователно, за да се запази пропускателна способност на магистралата. Това обясни министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, цитирана от dnes.bg.

Същевременно Министър Аврамова заяви, че пътят Видин – Ботевград, част от който е обходният път на град Враца, е приоритетен инфраструктурен проект с национално и трансевропейско значение, тъй като ще осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК