Глас от БСП: Вотът на недоверие ще мине - ако не в парламента, то сред хората

Корупцията е бичът на обществото, посочи Виолета Желева

16.07.2020 | 21:35 Редактор: Александра Иванова

За пети път БСП внесе вот на недоверие срещу правителството. В момент, в който държавата се тресе, а хората са изпълнили площадите, искайки оставката на кабинета "Борисов", обстановката е крайно нажежена. Ще срещне ли обаче вотът на недоверие одобрение в парламента?

Депутатът от БСП Виолета Желева заяви в "Денят ON AIR", че вотът на недоверие ще мине. Ако не в парламента, то той вече среща подкрепата на хората, които са излезли да протестират.

"Другата седмица ще видим дали ще бъде подкрепен в парламента. Но той вече е реалност сред хората на улицата. Това е вторият ни вот на тема "корупция". Тази зараза трябва да бъде спряна, да бъде овладяна, това е бичът на обществото. Тази корупция е като добавен данък върху всяка една услуга", посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

От "Воля" казаха, че биха подкрепили вота на недоверие, внесен от БСП, само ако президентът Румен Радев подаде оставка.

"Депутатите от "Воля" показаха, че не са никаква опозиция", отсече Желева.

Тя смята, че част от протестиращите споделят тезите на левицата.

"Управлението не можа да се справи с икономическите и социалните мерки, те не достигат до хората. Това, което трябваше да получат малките предприятия, като безвъзмездна помощ от държавата, го няма", отбеляза Желева.

В момент на политическа криза всички партии се втурнаха да предлагат смяна на модела. От БСП предлагат няколко мерки.

"Самоосигуряващите се и самонаетите да получат безвъзмездна помощ. Няколко пъти предложихме антикорупционният закон да бъде изцяло подновен. Темата корупция винаги е била на дневен ред за нас. Неколкократно предложихме и алтернативни бюджети", обясни народният представител от БСП.

През всички години управляващите дискредитираха институцията Народно събрание, настоя Желева.  

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК