Очаква ни облачно време с интензивни валежи на места

По Черноморието ще бъде слънчево

16.07.2020 | 07:20 Редактор: Искра Ангелова

Днес минималните температури в населените места ще бъдат от 14 до 19 градуса. Денят ще започне с превалявания над западните райони и слънце на изток. По-късно облаците над Централна България и по Черноморието ще се увеличат, но валежите няма да преминават линията от Шумен - Хасково. 

Интензивни валежи се очакват над Рила и над Пирин. Вятърът ще бъде от запад-северозапад слаб до умерен със скорости до 7 м/с. Максималните температури ще са от 26 до 30 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде до умерен от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 26 до 28 градуса. Морската вода е с температура от 25 градуса по северното крайбрежие до 26 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълната до 1,5 м,а на юг по-силно,постепенно ще отслабва като през следващите дни има условия за поява на мъртво вълнение. 

Над планините ще има разкъсана облачност. Вятърът по високите части,над 2200 м ще бъде свеж от северозапад до 10 м/с,а в ниските части от юг до 7 м/с. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 10 градуса,а на 1500 м до 16,17.

В петък ще премине студен атмосферен фронт с превалявания в някои части от страната и усилване на вятъра в Дунавската равнина и в Тракия. Следва захлаждане.

В събота ще бъде хладно за сезона. Краткотрайни дъждове ще има в Западна България и усилване на вятъра от югозапад следобед.

В неделя и в понеделник ще има превалявания над западната половина от страната, въпреки това в понеделник ще бъде слънчево над цялата страна.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК