Арести на "Росенец", стигна се до сблъсъци между полиция и протестиращи

Кметът на Бургас също беше на място

11.07.2020 | 12:40 Редактор: Ивет Арабова

Арестуваха няколко протестиращи в парк "Росенец", след като кордонът на полицаите за кратко бе пробит. Напрежението ескалира стигна се до сблъсъци между полиция и демонстранти.

На място беше и кметът на Бургас Димитър Николов, който поиска полицейската блокада към парка да бъде вдигната и хората да бъдат допускани.

"Разговарях с директора на ОД на МВР Бургас, за да поискам допускане на организаторите на протеста до зоната в парк Росенец. Не са допускани и общински съветници. Комисар Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност. Оценявам като грешка решението на полицията за недопускането на протестиращите до парк "Росенец". Категорично смятам, че именно това покачва градуса на напрежението", посочи градоначалникът.

Директорът на полицията в Бургас Радослав Сотиров поясни, че служителите на реда са там, за да тушират напрежението.

По-рано през деня край резиденцията пристигнаха и симпатизанти на ДПС, които да изразят подкрепата си към почетния председател на партията Ахмед Доган.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК