Обрат: НСО оттегли искането си за ограничение до парк "Росенец"

Бариерата на пътя все още е там

10.07.2020 | 18:54 Редактор: Искра Ангелова

НСО оттегли искането си да се забрани достъпът по суша и море до лятната резиденция на Ахмед Доган. Въпреки последните ходове на властта, хиляди се организират в социалните мрежи да атакуват по суша и море брега на парк "Росенец". Събитието е озаглавено "Масово плажуване на морския бряг."

Пълен обрат за по-малко от 24 часа. Снощи "Морска администрация" издаде забрана за плаване в района на лятната резиденция на Ахмед Доган в парк "Росенец".

А по-рано днес премиерът обяви, че забраната е по искане на Националната служба по охрана, която е изпратила писмо до Морска администрация и МВР. 

"За целта е необходимо да се осигури навигационно известие до мореплавателите на плавателни средства на 500 метра в многоъгълник с координати. За периода от 10 юли до 15 септември искат да се пази сушата и вода", заяви Борисов.

Стефан е един от хилядите от протестиращи, които е искал да стигне до брега с лодка.

"Ние имахме организиран морски транспорт, с който да дебаркираме, но от днес вече достъпа до имението на Ахмед Доган е забранен", сподели Стефан.

В късния следобед след искане на президента Радев НСО се отказа да отбранява по суша и вода, но бариерата на пътя все още е там. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК