Детските дрехи - най-опасните стоки в България

Това заяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов 

09.07.2020 | 11:00 Редактор: Тодор Петров
Детските дрехи - най-опасните стоки в България

На общоевропейско ниво най-опасните стоки са детските играчки, автомобилите и стоките за отглеждането на децата. За България детските дрехи са най-срещаният продукт с риск, следвани от стоки за отглеждането на децата и електроуреди.

Това заяви председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в предаването "Бизнес старт" по телевизия Bloomberg. Така той коментира резултатите от последния дoĸлaд нa Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия (ЕК), бaзиpaн нa peгиcтрaциитe в системата за бърз обмен на информация за опасни стоки в Европейския съюз.

"Системата повишава своята ефективност, като от 2015 г. досега са се увеличи активностите на държави членки за откриване на такива стоки. Голяма част от опасните стоки у нас са внос", каза още Маргаритов.

България е на 12-о място на нотифицирани опасни стоки и на 3-о място в Европа по реакции за противодействие след Унгария и Дания, стана ясно от думите му.

"КЗП запознава търговците и браншовите организации с изисквания за стандартите за група стоки, за да се противодейства на разпространението на опасни стоки", посочи председателят на КЗП.

Вижте повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 седмици
а в същото време са на цени, все едно са тъкани от злато. В САЩ детските дрехи са супер евтини. Сигнализирай за неуместен коментар