Свидетели на бурята в София: Дойде вълна, плавахме, ударихме се в такси

Над 60 литра дъжд се изляха до 22 часа

07.07.2020 | 07:06 Редактор: Юлия Христова

Мощна буря с гръмотевици и на места с градушки, удари София през изминалата нощ. Над 60 литра дъжд се изляха до 22 часа. 140 са сигналите от началото на бурята до 23:30 ч, съобщиха от Столичната община.

Няма данни за пострадали хора. Наводнени бяха булеварди, подлези и метростанции.

Перловската река е в коритото си в района на Военна академия, където късно снощи вода излезе на пътното платно и временно то остана затворено. Владайската река преля в района на "Орландовци" и кв. "Бенковски".

Наводнени са подлезът на НДК, транспортните подлези на бул. "Цар Борис III" и гара "Подуяне". Въпреки наводнени отделни метростанции по време на бурята, движението на метрото не е спирало. Екипи на пожарната и Столичната община работиха на терен през цялата нощ, като дейностите продължават и към този час.

Днес започва оглед за паднали клони и дървета, а малко по-късно Столичната община ще предостави обобщена информация за всички последици от бурята.

От пороя в София улиците се превърнаха в реки. Десетки коли закъсаха във водния капан. В понеделник вечерта Стефан качва в таксито си две клиентки. Бурята започва, а минути след това се оказват приклещени във воден капан.

Съдбата на Стефан сполетява и още редица шофьори. След пороя екипите на пожарната и полицията помагаха на закъсалите автомобили.
 
Подлезите в столицата също бяха наводнение. След силната буря тепърва потърпевшите ще изчисляват пораженията. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Природата няма граници. Сигнализирай за неуместен коментар