Мъж твърди, че не е допуснат до плажа на "Дюни", нямал онлайн резервация

От ваканционното селище обясниха, че става въпрос за недоразумение

06.07.2020 | 17:59 Редактор: Искра Ангелова

Пореден абсурден случай на българското Черноморие. Мъж разказа в социалните мрежи, че не е бил допуснат на плажа на "Дюни". От ваканционното селище обясниха пред Bulgaria ON AIR, че става въпрос за недоразумение. 

Вчера по обяд бившият журналист Стефан Баев решава да отиде със семейството си на плажа във ваканционно селище "Дюни". На портала обаче е спрян от охраната.

"Обяснението ме шокира - защото плажът е онлайн резервиран. Поглеждам, плажът е празен, поглеждам него и казвам: "Извинявайте, не разбрах? Как мога да стигна до този плаж?". Беше ми обяснено , че от този портал на този плаж не мога да вляза", каза журналистът пред Bulgaria ON AIR.

Стефан и семейството му са отпратени и посъветвани да влязат от друг портал, където има свободна зона за туристи, които не са техни гости. 

От ваканционния комплекс заявиха, че е станало недоразумение и не съществува подобна опция като онлайн резервация за плаж при тях. Но в пакета за техните гости влизали и безплатни чадъри и шезлонги, както и свободна консумация на баровете и ресторантите на плажа. 

"Нашите туристи си имат гривни, по това ги отличаваме от други туристи, които се опитват да се възползват от безплатния "Ол инклузив". Ако искат да ползват базата на "Ол инклузива" - също има вариант, срещу 80 лв. могат да ползват всички барове, ресторанти, басейни", коментира генералният директор на "Дюни" Николай Янков. 

След гневния пост в социалната мрежа обаче, вече може да се отиде свободно на плаж в зоната пред хотелите.

"Нямахме никакви проблеми с влизането, предупредиха ни само, че трябва да си плащаме чадърите и шезлонгите и не можем да ползваме "Ол инклузива", каза Христо Ламбов.

На плажа има и летовници, които смятат, че в социалните мрежи тече негативна кампания за българското Черноморие.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
2 rate up comment rate down comment 1
До 1
преди 4 седмици
Казваш че ако ПЛАЖЪТ бил ЧАСТЕН или на ХОТЕЛА..Може ли да откажат да те допуснат на него ?? Прочети малко КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ и пак се изказвай не подготвен...Аман от кухи лейки в тая държава...НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО ЧАСТЕН ПЛАЖ.....ТОВА Е ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ--ДЕМЕК НА НАРОДА Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 седмици
То зависи дали плажа им е частен и се води на хотела. Тогава могат да откажат да те пуснат. Сигнализирай за неуместен коментар