Нов ремонт ограничава движението по бул. "България" и столичния Околовръстен път

На 5 юли, неделя, ще започне и ремонт на ул."Тодорини кукли"

04.07.2020 | 13:28 Редактор: Искра Ангелова
Нов ремонт ограничава движението по бул.

На 4 юли започва рехабилитация на нов участък от бул."България". Строителните екипи ще работят в участъка от бул."Тодор Каблешков" до бул."Гоце Делчев" в посока център. Движението ще се извършва двупосочно в срещуположното пътно платно  в посока Бояна, което е обновено тази пролет.

В рамките на рехабилитацията ще се извърши цялостно фрезоване, поставяне на метална мрежа с цел здравина, полагане на два пласта асфалтова настилка. На трите пешеходни подлези в участъка ще се изпълни хидроизолация. Ще се обновят тротоарите и ще се направи велоалея, съобщиха от Столичната община.

Временната организация на движение е от 4 до 25 юли. За същия период автобусите от линии № 64 и 304 ще се движат също в това пътно платно на бул. "България". Ще се изместят някои от спирките на градския транспорт - спирка с код 0308 „Бул. Гоце Делчев“ за автобусни линии № 64 и 304 на бул. "България" се измества преди бул. "Гоце Делчев" непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището и спирка с код 2213 "Ул. Тодор Каблешков" за автобусни линии № 64 и 304 на бул. "България" ще се измести назад преди ул."Тодор Каблешков" непосредствено преди зоната за престрояване на кръстовището.

На 5 юли, неделя, ще започне и ремонт на ул."Тодорини кукли" в участъка между от ул."Александър Екзарх" и ул."Витиня". До 5 август 2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на ул. „Тодорини кукли" в участъка от ул. "Александър Екзарх" до ул. "Витиня", като движението се извършва двупосочно в северното пътно платно в същия участък. Ще се извърши обновяване на пътното платно и на тротоарите.

За същия период от време се изместват автобусните спирки по маршрута на автобусна линия № 120 /с код 2216 "Ул. Тодорини кукли"/, /с код 1612 "Стадион Г. Аспарухов" и с код 1869 "Ул. Витиня"/ в северното пътно платно на ул. "Тодорини кукли" в участъка от ул. "Александър Екзарх" до ул. "Витиня" успоредно на съществуващото им положение в обособени за целта места.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК