До 10 септември приключва ремонтът на бул. "България"

Затрудненията в движението ще приключат преди началото на новата учебна година

04.06.2020 | 18:28 Редактор: Искра Ангелова

В столицата ремонтите продължават. До седмица ще е готова новоремонтираната отсечка от бул. "България". Продължават и ремонтите на други два големи булеварда в столицата. 

Затрудненията в движението ще приключат преди началото на новата учебна година.

Продължава ремонтът по един от най-натоварените софийски булеварди – "България". Сега на ред е отсечката от кръстовището на булеварда с околовръстния път в посока квартал "Бояна".

"Работи се, така че да успеят по план да приключат до средата на следващата седмица, разбира се, винаги уговорката е ако времето позволява", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Освен подновяване на настилката и тротоарите, се предвижда и изграждането на два нови светофара, за да се гарантира безопасността на пешеходците, както и велоалеи.

"От булевард "Гоце Делчев" до бул. "Пушкин" до колелото тук в Бояна, се предвижда по тротоара, който ще бъде асфалтов, да се маркира и велоалея двупосочно, по 1,5 метра, така както е стандартът", допълни тя.

След това ремонтът ще продължи в участъка от булевард "Тодор Каблешков" до булевард "Гоце Делчев" в посока центъра. Очаква се всичко да приключи до 10 септември, когато движението в столицата отново ще стане натоварено. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК