Затвориха неонатологичното отделение в Ловеч за 24 часа

Останалият персонал ще бъде изследван

03.07.2020 | 12:00 Редактор: Искра Ангелова
Затвориха неонатологичното отделение в Ловеч за 24 часа

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Ловеч затвори за 24 часа отделението по неонатология на болницата, заради втори потвърден случай на заразен с коронавирус от персонала на отделението. 

В случай че в този 24-часов интервал се налага новородени с усложнения да бъдат хоспитализирани от болниците в Троян и Луковит, те ще бъдат насочвани към Плевен.

След установения в сряда заразен с Ковид-19 лекар от неонатологията и направените изследвания на персонала на отделението с положителна проба е и медицинска сестра на 66 години от село Голец. Жената е без оплаквания. Ще бъде под задължителна домашна изолация за 14 дни, информира БНР.

Персоналът с отрицателен резултат продължава да полага грижи за новородените при спазване на всички мерки за безопасност. Останалият персонал в отделението ще бъде изследван днес и няма да бъде допуснат на работа до получаване на отрицателен резултат. 

Заразен с коронавирус е и мъж от Ловеч на 24 години. Изследването е проведено на 2 юли в лаборатория в гр. София. Към 8.00 часа на 3 юли диагностицираните случаи в област Ловеч са 19, активните случаи са четири, излекуваните са 15.

Отделението по неонатология е затворено със заповед на директора на РЗИ за 24 часа, считано от 19.00 ч. на 2 юли за щателно почистване и крайна огнища дезинфекция.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК