fallback

Депутат от НФСБ: Президентството стана кухня на махленското говорене

Трябва да има промяна в заповедта за маските, заяви Валентин Касабов

02.07.2020 | 21:55 Автор: Тодор Петров

Има ли нужда от корекция заповедта на здравния министър Кирил Ананиев за носенето на маски? Вече бяха глобени няколко депутати, които не носят предпазни маски в парламента. Според депутата от НФСБ Валентин Касабов, задължително трябва да има промяна в заповедта.

"Едната глоба беше за колегата, който сваля маската докато пие кафе, което е несериозно. Както и да е, трябва да има ред в държавата и НС. Говорещият на микрофон спокойно може да говори без маска. Председателският съвет също да бъде без маски", заяви той в предаването "Денят ON AIR".

Валентин Касабов коментира и феновете на стадиона по време на финала за Купата на България между ЦСКА и "Локо" (Пд), които масово бяха без маски.

"В един момент феновете забравиха, че ситуацията е много особена и държавата някъде се скри, полицията - по същия начин. Феновете мислят по друг начин, но независимо от всичко трябва да се спазват законите", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Зачестяват престрелките между президента Румен Радев, правителството и прокуратурата. А Касабов е на мнение, че държавността изчезва, включително в лицето на важна фигура като президента. 

"Президентството стана кухня на махленското говорене. Един държавен глава олицетворява цялата нация. Олекването е страшно, такова нещо не може да се случва в държавата. Такъв човек не може да бъде държавен глава. Или да си учи урока като политик и държавен глава, или неговото място не е там", подчерта депутатът от НФСБ.

Касабов взе отношение и по въпроса с държавните помощи за бизнеса и туризма. Според него правителството е направило достатъчно с действията си по време на кризата, но не съвсем. А нещата щели да се изглаждат в движение.

"9%, защото в противен случай бизнесът ще си отиде. Миналата седмица бях към Созопол, пълно беше. Толкова пълно, че нямаше къде да се намери шезлонг и чадър. На къмпинг "Градина" беше 3 лв. за чадър и 3 лв. за шезлонг. Ресторантите бяха пълни. Народът има нужда да се весели, да празнуват, че са живи", заяви народният представител.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback