Занемарени, мръсни, опасни - площадките, където играят децата ни

Сигнали, постъпили в платформата на Helpbook

02.07.2020 | 13:20 Редактор: Анисия Иванова
Занемарени, мръсни, опасни - площадките, където играят децата ни

Грижата за децата е нужна и от първостепенно значение за всяко развито общество. Това включва и изграждане и поддръжка на обособени места за игра. За съжаление, в платформата на Helpbook.info получаваме сигнали за занемарени и опасни детски площадки в цялата страна.

Наш потребител ни изпрати снимки на площадка в междублоково пространство в район "Илинден“. На тях се виждат обрасли с растителност пясъчници, които са пълни с животински фекалии, изгнила и счупена дървена конструкция на пързалка, напукана и обрасла с трева асфалтова настилка, както и негодни за използване по предназначение пейки.

Авторът на сигнала твърди, че смрадта като от тоалетна се усеща чак на високите етажи на околните блокове. Още миналата година е имало обещание от общината за предприемане на мерки, но уви, това не се случило, а растителността вече е по-висока от тази на малчуганите. Молбата е за съдействие, като на първо време да се извърши спешно почистване, окосяване и изрязване на дървета и храсти, които служат за тоалетна.

Подобно е положението на детска площадка в район "Възраждане“. Единствената катерушка е демонтирана, но не са премахнати укрепителните елементи, като по този начин останките представляват опасност за деца и родители.

Заснета е и площадка в район „Младост“, като особено впечатление прави пързалката с огромна дупка в улея, липсата на люлки, неокосената растителност и неналичието на кошчета за отпадъци.

Това са само част от сигналите през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК