Лятото у нас се завръща, очаква ни затопляне през уикенда

Минималните температури за сутринта в населените места са от 14 до 19 градуса

26.06.2020 | 07:32 Редактор: Наталия Тотева

Минималните температури за тази сутрин в населените места са от 14 до 19 градуса. Ще се затопля, като валежи ще има следобед, по-съществени в планинските райони от Западна и Централна България .

Почти без валежи ще бъде времето в района на Видин и по Черноморско крайбрежие. Максималната температура на въздуха е от 26 до 30 градуса, в района на Сандански до 32. За това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна предиобед с превалявания. Максималната температура на въздуха е от 25 до 26 градуса. Морската вода е с температура от 20 градуса по северното крайбрежие до 22 - 23 градуса по южното.

Над планините в следобедните часове ще има значителна облачност с превалявания и прегърмявания, главно в Рила и над Пирин. Максимална температура на 2500 м височина ще достига около 13 градуса, а на 1500 м до 17-19.

Валежите и гръмотевиците ще бъдат често явление в централноевропейските страни. Проливни валежи и силни ветрове ще има в Германия и над Франция.

В Западна Европа температурите ще се понижават, а на изток ще бъде сравнително топло. Най-топлата европейска столица ще бъде Мадрид, с очаквана дневна температура до 33 градуса.

Лятото у нас почти се завърна. В събота ще има повече слънце. Ще се затопля, а валежи ще има следобед в планинските райони. В неделя ще е слънчево с температури от 27 до 31 градуса.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК