Депутати обвиниха медиите в терор, снимали ги без маски в НС

ГЕРБ и "Обединени патриоти" с общ законопроект за личния фалит

25.06.2020 | 14:00 Редактор: Тодор Петров

Носенето на предпазни маски на закрито скара депутатите в парламента. От БСП се обявиха срещу "електронния терор", който им нанасяли медии, като показвали народните представители без маски. ГЕРБ използваха повода за нападки срещу левицата.

След като стана ясно, че депутатите вероятно ще бъдат глобени заради неспазването на наредбите на здравния министър, днес част от тях се обявиха в подкрепа на неприкосновените си прави и против действията на медиите. 

"Настоявам ръководството на НС да направи всичко възможно да се прекрати електронния терор върху нардоните представители, тяхното дискредикиране в телевизии и други средства за информация", посочи депутатът от БСП Валери Жаблянов.

Според Жаблянов подобни действия нанасяли морални щети върху депутатите, подронвали и престижа на Народното събрание. 

"Тази медийна вакханалия върху българското народно събрание подрива авторитета на институцията", каза още той. 

В отгвор председателстващият днешното заседание Емил Христов обяви, че народните представилите трябвало да дават пример. Управляващите използваха повода, за да разкритукуват опозицията и се обявиха в подкрепа на свободата на словото. 

"Аз ще ви напомня, че бяха снимани хора без маски, а половината вчера от вашата група бяха без маски", подчерта депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

В отговор от БСП обявиха, че медиите не само се борят за правата на гражданите, но и ги нарушават. Столичната здравна инспекция ще направи проверка записите от миналото пленарно заседание, където депутатите бяха без маски. По този начин нарушителите ше бъдат установени и глобени.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК