Жестокост във Враца: Дете впрегна куче да дърпа каруца

Авторите на посегателството си навлякоха гнева на хиляди от цялата страна 

25.06.2020 | 17:44 Редактор: Искра Ангелова

Жестоко насилие над животно във Враца. Клип, разпространен в социалните мрежи, показва как дете удря куче, завързано за каруца. 

За броени часове публикуваният видеоклип обиколи социалните мрежи, а авторите на посегателството си навлякоха гнева на хиляди хора от цялата страна. 

Лицата, отговорни за деянието, отказаха да застанат пред камера, но не отрекоха за извършената жестокост, като дори признаха, че момчето от видеоклипа, което удря кучето, е малолетно. 

На място пристигнаха и представители на полицията и служители на Община Враца. 

"След публикацията в групата "Враца - кажи на кмет и община", Община Враца се самосезира. Беше извършена проверка в посочените кв. "Младост" 8 и 9, но там не бяха установени животните", каза експертът от "Здравеопазване" д-р Йордан Тодоров.

Експертите взеха две кучета, намерени на мястото, където е сниман клипът с насилието. Те ще бъдат чипирани, кастрирани и обезпаразитени, като в същото време ще се търсят и осиновители. 

Вижте в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 3 години
Започва се с животни и се продължава с тормоз на хора. Това дете е потенциален престъпник. Жестоко от малко. Сигнализирай за неуместен коментар