Прокуратурата погна пенсионерите, удряли и убили котката си в София

Те са нанесли множество удари с дървена пръчка

15.06.2020 | 16:26 Редактор: Искра Ангелова
Прокуратурата погна пенсионерите, удряли и убили котката си в София

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура се води досъдебно производство във връзка с придобилия медиен отзвук случай на проявена жестокост към котка в квартал "Враждебна" в столицата.

След събирането на достатъчно доказателства и след доклад на материалите по делото в Софийска районна прокуратура, две лица съответно А. А. А. на 90 г. и С. Й. А. на 85 г. са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл.325б, ал.2, т.2, пр.2 и пр.3, вр. ал.1 от НК – проявяване на жестокост към гръбначно животно и причиняване на смърт на същото, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост.

В случая, извършителите, които са възрастни лица, неосъждани, са нанесли множество удари с дървена пръчка, ритали са и са удряли собствената си домашна котка в земята, посредством завързано за нея въже в задните ѝ лапи, с които си действия в крайна сметка са причинили противозаконно смъртта ѝ. 

Двамата са действали като съизвършители и са осъществили деянието в присъствието на малолетно дете.

Разследването по делото продължава. На обвиняемите ще бъде назначена комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза, с оглед установяване на годността им да носят наказателна отговорност и да участват в производството.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Дори да им е изяла манджата, горката котка не е заслужавала да я пребият до смърт. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Изтрещели възрастни хора. Явно, че са изперкали. Горката котка. Сигнализирай за неуместен коментар