Осъдиха 22-годишен, опитал да убие котка с брадва

Насилникът заснел клип и го качил в социалните мрежи

18.07.2019 | 15:20 Редактор: Юлия Христова
Осъдиха 22-годишен, опитал да убие котка с брадва

11 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок получи 22-годишния Петър Гешев от с. Годлево, защото посегнал на животното.

Районната прокуратура в Разлог е сключила споразумение със защитата на Гешев. Обвинителният акт срещу него беше за притежание на наркотици и проявена жестокост към животно.

В съседство с къщата на Петър в с. Годлево е имотът на собственичката на котката, която Гешев е убил. Сутринта на 19 март тази година жената заминала за Гърция. През деня Петър бил в двора си, когато забелязал съседската котка, влязла в неговия имот.

Хванал животното с ръка, включил камерата на мобилния си телефон в режим "запис на видеоклип" и го  поставил на земята.

Насочил го по такъв начин, че в обсега на периметъра на заснемането да влиза дървен труп с подпряна на него брадва. Оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея, опитал да отсече главата на животното.

Не успял, тъй като котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната ѝ предна лапа, пише dnes.bg.

По този начин на животното била причинена открита костна фрактура. След нанесения удар котката се отскубнала и избягала.

През същия ден, чрез профила си в социалната мрежа той публикувал създадения клип. По-късно животното е починало от нараняванията си.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК