Пострадалите в тунел "Железница" - стабилни, но с тежки травми

По случая ще бъде направена цялостна проверка

24.06.2020 | 18:41 Редактор: Ралица Братанова

Трима работници са в болница, след като част от строежа на тунел "Железница" се срути и ги затрупа.

Тримата работници са на около 600 метра навътре в тунела, когато скалната маса се откъсва и ги затрупва. Колегите им веднага се притичват на помощ. За около половин час са извадени.

На мястото на инцидента дойдоха и премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Петя Аврамова. Първо посетиха болницата, където им докладваха състоянието на ранените. 

Обиколката на Борисов и Аврамова продължи и на строежа на тунела. По първоначална информация до срутването се е стигнало заради дъждовете от последните дни.

По случая ще бъде направена цялостна проверка. Строителството в участъка на падналата скална маса е преустановено, докато не бъде обезопасена.

Продължава работата по изграждащият се лот на АМ "Струма". Тунел "Железница" е предвиден да бъде с дължина от 2 километра. Отсечката трябва да бъде завършена и пусната през 2022 година.

Двама от пострадалите са транспортирани за лечение във Военномедицинската академия. Пациентите са в стабилно състояние, контактни и адекватни. 

Направени са им повторни изследвания за установяване пълния им статус. Единият пострадал е с охлузвания в областта на главата и на гръдния кош,по първоначални данни – има счупване на три ребра, пневмоторакс, контузионен бял дроб. 

Вторият пациент е с незначителна рана на главата, счупване на дясна бедрена кост, счупване на големия пищял на десния крак.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК