Срутване в строящия се тунел "Железница", изведоха ранени работници

По данни на МВР-Благоевград трима работници са били под отломките

24.06.2020 | 10:56 Редактор: Ивет Арабова
Срутване в строящия се тунел

Срутване е станало в тунел "Железница” на АМ "Струма" в Благоевградско. По данни на ОДМВР-Благоевград трима работници са били затрупани, те вече са извадени и са транспортирани към болницата в Благоевград.

Двама от пострадалите са на 46 г. от Черниче и на 31 г. от Бистрица, Дупнишко. Мъжът от Бистрица е преместен в реанимация, със счупени ребра и контузия на белия дроб е, без опасност за живота. Другият ранен работник е с травма на корема.

Два екипа на Спешна помощ и два на пожарната пътуват към мястото на инцидента. Срутването е станало от южния вход на съоръжението. Движението по главен път Е-79 не е спирано. 

Двете тръби на тунела са дълги около 2 километра. От северната страна са прокопани вече 400 метра, а срутването е станало от южната страна откъм самата Железница. Двете тръби на тунела са дълги около 2 километра. 

Шефът на АПИ Георги Терзийски, министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов пътуват към мястото на инцидента.

Снимка: Иван Кънчев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
цветелина
преди 3 години
Хубаво е да се повтори едно изречение два пъти.Двете тръби на тунела са дълги около 2 километра. От северната страна са прокопани вече 400 метра, а срутването е станало от южната страна откъм самата Железница. Двете тръби на тунела са дълги около 2 километра. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Горките хора! Дано всичко е наред! Сигнализирай за неуместен коментар