РЗИ: Водата в Добрич е негодна за пиене, ВиК: Резултатите са добри

От чешмите на домовете в града тече мътна вода

23.06.2020 | 09:26 Редактор: Тодор Петров
РЗИ: Водата в Добрич е негодна за пиене, ВиК: Резултатите са добри

Продължават сигналите от жители на Добрич за мътна вода, която тече от чешмите им. Преди дни от РЗИ извършиха изследвания, които показаха, че водата не е годна за питейно-битови нужди и издадоха предписание към до ВиК оператора да предприеме всички необходими мерки качеството на водата да бъде съгласно изискванията. 

След обилните валежи през последните дни водата отново е с видими отклонения от нормите. От РЗИ препоръчват гражданите да използват бутилирана. Според изследванията по показатели цвят и мътност водата е неприемлива, пробите са с отклонение и по микробиологични показатели, съобщи БНР.

След редица сигнали за мътна вода и на въпрос дали ВиК е предприело действия според предписанията на РЗИ, директорът на водното дружество Тодор Гикински отговори, че резултатите от тяхната лаборатория са добри.

От Здравната инспекция заявиха, че отново ще се вземат проби и при установяване неизпълнение на предписанието им от страна на водното дружество, ще предприемат действия за административно наказание.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК