Гешев се отказал от охраната на НСО, Радев: С компромати избори не се печелят

Държавният глава отказа да коментира собственото си политическо бъдеще

19.06.2020 | 18:46 Редактор: Искра Ангелова

Още преди два месеца главният прокурор Иван Гешев се е отказал от услугите на Националната служба за охрана. Решението му коментира и президентът Румен Радев, на чието разпореждане е службата.

С компромати избори не се печелят, категоричен беше държавният глава при обиколката си в Югозапада. 

"Печеленето на избори трябва да става с увличането на обществена енергия. Избори трябва да се печелят с програми, политики и резултати", заяви Радев.

Президентът допълни, че трябва да се гласува за хора, доказали ценностите си. Но отказа да коментира собственото си политическо бъдеще. 

"Аз съм президент и както съм казал - следвам стриктно написаното в Конституцията. В момента дневният ред е друг", допълни той.

Ветото на Закона за МВР, с който на практика се създава дериват на НСО, държавният глава ще внесе на 22 юни. А на брифинг в парламента министърът на труда и социалната политика Деница Сачева посочи, че същинската опозиция на правителството е мафията. 

"Методите, с които се опитва да се води политически дебат, не са присъщи на партии. Има безсилие, няма аргументи - стремеж към дестабилизация и хората да се страхуват", каза Сачева.

Бившият вицепремиер, министър на вътрешните работи и председател на ДАНС - Цветлин Йовчев, коментира, че може да се установи кой стои зад изтеклите снимки. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR/ Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК