БСП към ГЕРБ: Не ви остава друго, освен да подадете оставка

Социалистите внесоха подписка срещу отговора на Владислав Горанов за промените в Закона за хазарта

19.06.2020 | 15:20 Редактор: Александра Иванова

БСП провокира разисквания за хазарта в Народното събрание. Социалистите внесоха подписка на 60 души от червената партия, след като не останаха доволни от отговора на финансовия министър Владислав Горанов относно данъчното облагане и промените в Закона за хазарта. Според левицата те е трябвало да влязат в сила още през 2015 г., но така и не са били реализирани.

В дебата беше въвлечено и името на бизнесмена Васил Божков.

"Никой не е виновен, 700 млн. лв. ги няма. Има ги - те излизат от разни чекмеджета. Следствието и Прокуратурата трябва да стигнат до това как са разделени 700 млн. лв. между организираната престъпна група", коментира депутатът от БСП Румен Гечев.

От своя страна министърът на финансите Владислав Горанов посочи, че при липса на доказана вина или нарушение на служебните задължения на конкретен служител не може, дори и да иска, да търси отговорност. А Антон Кутев от БСП смята, че всичко се е знаело от самото начало.

"Вие много добре сте знаели как да промените нещата, така че фирмите на Божков да не теглят парите така и да не ощетяват бюджета. Министърът на финансите разбира от единия от играчите, които подава жалба, че той не е събрал 700 млн. лв. С цялото си уважение към Вас и към колегите в залата искам да ви кажа, че най-лесният вариант от тук нататък за вас, за Борисов, за България и за парламента е да си подадете оставката", подчерта депутатът от БСП.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Хаха
преди 3 години
Гладна кокошка просо сънува ! Сигнализирай за неуместен коментар