20 млн. лв. са получили работещите на първа линия медици

Средствата са по линия на проект за подкрепа на работещи в системата на здравеопазването

18.06.2020 | 15:50 Редактор: Юлия Христова
20 млн. лв. са получили работещите на първа линия медици

Близо 20 млн. лв. са получили работещите на първа линия по проект "Подкрепа на работещи в системата на здравеопазването в условия на заплаха за общественото здраве от Ковид-19"

От месец март до сега общо 19 532 822,99 лв. са изплатени на служители в болниците, регионалните здравни инспекции, центровете за спешна помощ, Националния център по заразни и паразитни болести и медико-диагностични лаборатории. Средствата са по линия на проект "Подкрепа на работещи в системата на здравеопазването в условия на заплаха за общественото здраве от Ковид-19", финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

През април не са изплатени възнаграждения в регионалните здравни инспекции, тъй като работещите в РЗИ са държавни служители и по закон допълнителни възнаграждения могат да се получават само за тримесечие.

През април и май като допустима целева група по проекта бяха включени и назначените по трудов договор към общините здравни медиатори. По тази линия са сключени договори със 108 общини. След отчитане на извършената от медиаторите дейност, на общините ще бъдат възстановени направените разходи – в размер на брутно 610 лв. на месец за възнаграждение на медиатор.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Не са много тея пари...като го разделиш на броя медици,брой дни и риска за живота им...няма да се получи надница по-голяма от бачкатор в строителството...а колко години са учили тия достойни хора, а ?! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това добре, ама защо си мисля, че не са получили всички, на които им беше обещано. Сигнализирай за неуместен коментар