Строга карантина в Буковлък: КПП-та, задължителни маски и без публични прояви

Подобрява се състоянието на заразените медици в Сливен

16.06.2020 | 07:09 Редактор: Тодор Петров
Строга карантина в Буковлък: КПП-та, задължителни маски и без публични прояви

Почти 30 жители на Буковлък са дали положителни проби за коронавирус само в рамките на два дни. 7 са в инфекциозна клиника, а от полунощ селото е под строга карантина. 

Наложена е забрана за излизане на всички заразени и контактните им лица. Очаква се днес да бъдат изследвани още хора, а кметът настоява за масово тестване на населението.

Задължително става носенето на маска, публичните прояви се прекратяват. Засилено полицейско присъствие с контролно-пропускателни пунктове ще следи карантинираните лица да не напускат селището. 

В края на април бяха установени над 20 човека с Ковид-19 в селото, но тогава не се стигна до блокада. 

Подобрява се състоянието на заразените медици от частната болница "Хаджи Димитър" в Сливен. От вчера лечебното заведение отново работи с пациенти след едноседмична дезинфекция на цялата сграда. 

В началото на месеца там беше открито огнище на Ковид-19, а от 240 изследвани медицински служители 18 се оказаха заразени. 

Междувременно влязоха в сила новите правила за носенето на маски. Те са задължителни в аптеките, болниците и градския транспорт. На другите закрити обществени места са само препоръчителни.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Като стане жега ще изпукаме с тия маски по рейсовете Сигнализирай за неуместен коментар