Нощните клубове и пиано-баровете ще възобновят дейност от 15 юни (обновена)

Държавата обаче не обмисля повече ограничения

13.06.2020 | 18:37 Редактор: Юлия Христова

Няколко са новите заповеди на здравния министър Кирил Ананиев. Предпазните маски са задължителни в градския транспорт, аптеките и болничните заведения. От понеделник 15 юни дискотеките, нощните клубове и пиано-баровете могат да възобновят дейността си.

С новите разпоредби маските остават задължителни само в аптеките, лечебните заведения, и градския транспорт, а 14-дневната карантина отпада почти в цяла Европа.

Лицата, пристигащи в България от Кралство Нидерландия, не подлежат на 14-дневна карантина. 

Карантината остава за всички лица, които пристигат на територията на Република България от Кралство Швеция, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Белгия и Република Португалия, както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия, Босна и Херцеговина, и Черна гора. Това изменение се прави в издадена днес заповед на министъра на здравеопазването, която влиза в сила от 15 юни, понеделник.

Държавата обаче не обмисля повече ограничения. 

Междувременно случаите в огнищата растат. Служители в още едно предприятие в Доспат са с положителни проби на коронавирус. 7 души от цех за плетива са заразените. В помещенията, в които са работили се дезинфекцират, а колегите им са под 14-дневна карантина. 

Нови 9 случая и в блокираното шуменско село Изгрев. Освен живеещите там, заразен се оказва и здравен работник от Регионалната здравна инспекция, който работил на терен там. Продължава масовото тестване както в село Изгрев, така и в село Тъкач. 

Обявените нови случаи в Стара Загора днес са 22, но според оперативния щаб положителни проби за последните 24 ч. са 4, останалите 18 са служители на птицеферма и текстилна фабрика от предходните дни.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Отваря баровете, но забрани баловете до 30-ти? Сигнализирай за неуместен коментар