Лекарка от "Пирогов" зарази 11 души в Кърджали, прокуратурата я разследва

Самата тя отказа да коментира случая

12.06.2020 | 19:46 Редактор: Искра Ангелова

Броят на заразените с коронавирус у нас се увеличават. На картата на новите огнища се появи и Кърджали. 

Белодробното отделение в болницата в Кърджали затвори врати за дезинфекция. В лечебното заведение бяха установени 11 нови случая на коронавирус. Страхът от болестта в града расте.

Всички новозаразени са контактни на лекарка от "Пирогов", която излязла в отпуск и заминала за Черноочене. Седмица по-късно се подложила на PCR-тест, който доказал, че е носител на коронавируса. 

"Първоначално не е давала информация на здравните власти, твърдяла е че не се е срещала с никога. В последствие разбираме от хора от персонала на болницата, че тя била в отделението по белодробни болести, което е момента е затворено в тази връзка", каза областният управител на Кърджали Никола Чанев.

Заради скандала районна прокуратура в Кърджали започна проверка срещу 28-годишната лекарка от "Пирогов". Сигналът е дошъл от РЗИ – Кърджали. 

Самата тя отказа да коментира случая. 

"Отказвам да давам по телефона информация. Аз съм казала това, което трябва да казвам на човека, който трябва да знае", каза д-р Сибел Муса.

Междувременно стана ясно, че 74-годишна болна близка на заразената лекарка, е починала тази вечер. Сред служителите на болницата има и други, които са се срещали с нея. 

"Там има установени случаи на Ковид-19 – две медицински лица, лекарка и санитарка. 4 пациенти на отделението, двама, които са били все още в отделението, в момента са преместени в инфекциозно", допълни Никола Чанев.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Изключително безотговорно поведение и от лекарка! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
В какво точно я обвиняват? Сигнализирай за неуместен коментар