Ново огнище на Ковид-19 в Кърджали, с. Изгрев под карантина до 25 юни

Още положителни проби в двете предприятия в Стара Загора

12.06.2020 | 14:03 Редактор: Александра Иванова

Отново голям брой новозаразени с Ковид-19 у нас - 93 -има за последното денонощие. Има един починал, 24-има са излекуваните. 

И ново огнище - Кърджали, където от вчера е затворено белодробното отделение на болницата, заради първоначално заразени столичен лекар и пациент. А случаите за ден в града вече са 12. 

Лекарката от "Пирогов" заминала на почивка, и след като разбрала, че е заразена, повече от седмица се опитвала ала да скрие всичките си контактни лица. Прокуратурата вече започна проверка. Най-вероятно лекарката ще бъде подведена под отговорност. 

И в болницата в Сливен има трима заразени - една сестра и две санитарки. Масово тестване започна и в Самоков, след като мъж от столицата е дал положителна проба след евангелистка сбирка в града. 

А шуменското село Изгрев е под двуседмична карантина и с поставени контролни пунктове, заради 17 случая през изминалото денонощие. Кметството се е заело с осигуряването на храна и лекарства за възрастни хора от селото. Карантината ще е в сила до 25 юни.

Продължава дезинфекцията на кайт къмпинг "Градина", където беше установен турист с Ковид-19. Той е в тежко състояние. 

България премина психологическата граница от 3000 заразени с коронавирус. Точният брой е 3086.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Да, цяло село под карантина, а съпругата на шефа на митниците нямаше кой да я сложи под карантина, за да не ходи на работа и да се среща с хората. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
Деси
преди 3 години