Интубираха мъжа с Ковид-19, oтседнал на кайт къмпинга край Созопол

Хората от съседните каравани на заразения турист искат да бъдат тествани

12.06.2020 | 17:40 Редактор: Ивет Арабова

Влошава се състоянието на туриста, който беше диагностициран с коронавирус на кайт къмпинга край Созопол. Днес той е бил интубиран, а къмпингът дезинфекциран. В съседния къмпинг "Градина” също взеха превантивни мерки.

Рано сутринта бяха обработени откритите части на кайт къмпинга, както и караваната на 41-годишния софиянец с коронавирус. Той е пристигнал на морето вече с признаци на заболяването, но е решил, че морският въздух ще му подейства добре. Не е имал контакти освен с мъжа от съседната каравана, който го е откарал в болница. Въпреки това хората от съседните каравани настояват да бъдат тествани. 

"Специално за мен и приятелите около мене, ние сме на възраст - аз съм на 67 години, нормално е да се притеснявам от гледна точка на рисковата група, от която съм. Един тест дава спокойствие за мен и останалите", сподели къмпингарят Борис Боев.

Емил Чушев вече 40 години прекарва летата си в къмпинга. Новината за заболял от коранавирус с нищо не е променила ежедневието му.  "Къмпингите са едно от най-безопасните места, тъй като дистанцията, която има, както виждате между караваните, между хората е достатъчно голяма", каза Чушев.

"Много стриктни мерки сме взели, като от вчера дезинфекцираме оградата със съседния къмпинг, където чухме, че е случая с коронавирус, санитарните помещения се дезинфекцират на всеки час, бунгалата след всеки гост", разясни управителят на къмпинг "Градина" Елена Пинелова. 

Заразеният мъже е настанен в Инфекциозното отделение на бургаската болница, а от РЗИ-Бургас казаха, че няма основание да бъде затварян кайт къмпинга край Созопол. 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Еййй, мн гадно, значи е сериозно. Дано успеят да му помогнат. Сигнализирай за неуместен коментар