Опозицията във вътрешна борба за власт, търсели странични теми с подписки

Давността е тема, по която юристи ще дебатират, посочи Спас Гърневски

10.06.2020 | 21:55 Редактор: Юлия Христова

В прокуратурата е постъпил докладът от ДАНС за първите 14 големи приватизационни сделки на Прехода. Прокурори от ВКП започват да извършват проверка по две линии. Едната е наказателно-правен анализ, а именно – дали има данни за извършени престъпления, изтекли ли са давностните срокове, за осъдени или  оправдани лица, посочи главният прокурор Иван Гешев. 

Давността е тема, по която юристи ще дебатират - къде какво може да се направи, след това ще дойде времето да се предложи тази тема да бъде изчетена и всеки да си плати сметките и дълговете. Това заяви за "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

По думите му опозицията става все по-ожесточена и отказва да участва в процеса по европредседателството, важни неща за обществото, каквато е и пандемията.

"Опозицията води вътрешната си борба за власт, там са гуша за гуша. Там са отделни кланове и търсят странични теми като подписки", допълни той.

"Държавата има достатъчно органи, които се занимават с разследване, парламентът не е разследващ орган", обясни Гърневски.

"Във всеки голям град имаше по един или двама избрани, които да са олигарски. Играта свърши - едните гладуват, другите с несметните богатства са до един от номенклатурата", подчерта събеседникът за Bulgaria ON AIR. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК