PCR резултати: Няма заразени с Ковид-19 в детска градина №50 в София

От Столичната община обявиха, че детската градина ще работи нормално от утре

10.06.2020 | 17:27 Редактор: Александра Иванова

Всички PCR-тестове за Ковид-19 на персонала на детска градина №50 в София са отрицателни. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова, след като три учителки от детското заведение дадоха положителна проба на бързи тестове.

Трите жени са били през почивните дни в Сърница, едно от новите огнища на заразата. Нито една от тях не е проявила симптоми. 

"В понеделник вечерта след като получих сигнала съм помолила да дойдат на работа след направата на тест. Вчера са си направили тестове и три от резултатите са положителни", обясни директорът на градината Росица Алексиева.

А зам.-кметът на София Дончо Барбалов заяви, че през нощта е извършена дезинфекция на детското заведение.

За посещението на учителките в Сърница се разбира от техен статус във фейсбук. После обаче отричат да са били там през уикенда. Ситуацията ядоса премиера Борисов. От РЗИ взеха проби от служителите в детската градина. 

"Ако има други положителни проби на персонала, ще бъде затворена цялата детска градина", посочи д-р Данчо Пенчев.

До затваряне на детската градина обаче няма да се стигне. В края на деня с пост в социалните мрежи кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че всички PCR-тестове за Ковид-19 на персонала са отрицателни. От Столична община обявиха, че детска градина №50 от утре ще работи нормално, след пълна дезинфекция.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК