Три учителки от столична детска градина са с коронавирус

Тестват децата и целия персонал на учебното заведение

10.06.2020 | 06:58 Редактор: Тодор Петров

Три учителки от персонала на детска градина №50 в район "Възраждане" в София са с положителен резултат за Ковид-19 от направени бързи тестове. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook. 

Днес двете групи, в които те са преподавали, ще бъдат затворени, като директорът на детската градина е уведомил родителите на всички деца. 

В публикацията си Фандъкова отправя и апел към родителите на останалите деца, посещаващи детската градина, при възможност да ги оставят вкъщи през следващите няколко дни. Започва дезинфекция на всички помещения. 

Децата от двете групи ще бъдат тествани, както и целият персонал на детското учебно заведение. По разпореждане на кмета Йорданка Фандъкова започна пълна дезинфекция на детската градина от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция".

"Тепърва ще се провеждат епидемиологични проучвания. Ще бъдат изследвани 49 човека от персонала. Детската градина ще работи. Двете групи ще бъдат затворени. В едната група са били около 10, а в другата - около 15 деца. Ако има други положителни проби, ще бъде затворена цялата детска градина. Не можем да кажем дали заразата идва от Сърница", заяви директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев.

Утре сутринта ще бъде направен строг филтър на всички деца, които идват в детската градина и на място ще се преценява дали ще бъдат изследвани.

"Искам да уточним с персонала сутрешния филтър, как се посрещат децата, в какви часове влизат. Не мога да кажа, че родителите ще бъдат изследвани", каза още д-р Пенчев. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК