Заразените учителки били в Сърница, където има огнище на Ковид-19

На този етап ще бъдат затворени само двете групи

10.06.2020 | 08:47 Редактор: Юлия Христова

Три учителки от персонала на  детска градина №50 в район "Възраждане" са с положителен резултат за Ковид-19 от направени бързи тестове.

В градината има екипи на РЗИ, от 7:30 часа е започнало тестването, по нареждане на кмета Йорданка Фандъкова е направена дезинфекция, освен тази която ние правим всеки ден. Създадена е организация за предупреждаване на родителите по всички канали, по които комуникираме. Надявам се голяма част от родителите да са видели информацията. Това каза за "България сутрин" директорът на детското заведение - Росица Алексиева

"Сигурен контакт със заразен няма информация да са имали учителките. Има неясна информация, че са били в Сърница. Вчера са си направили тестове, резултатите са положителни", допълни тя.

По думите ѝ двете групи ще са затворени за прием на деца. До излизане на резултатите и до конкретно решение е препоръчително родителите да задържат децата вкъщи. 

Учителките с положителни тестове нямат симптоми

Много бързо беше създадена организация, PCR тестове ще бъдат направени за всички в градината, двете засегнати групи няма да работят, направена е дезинфекция на детското заведение през нощта", каза пред Bulgaria ON AIR зам-кметът на София Дончо Барбалов

На практика ще бъде изследван целият персонал, а при желание от родители - и деца от двете засегнати групи. 

Вижте още в репортажа на Даяна Георгиева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Нали твърдяли, че не са били в Сърница? Сигнализирай за неуместен коментар