Пакетът "Мобилност" щял да докара до фалит родните транспортни фирми

Фалиралите предприятия ще бъдат заменени от немски и френски фирми, коментира Димитър Димитров

09.06.2020 | 21:55 Редактор: Александра Иванова

Транспортната комисия в Европейския парламент отхвърли българските поправки по пакета "Мобилност". Така остават изискванията шофьорът да се връща в страната, в която е регистрирано превозното средство, поне веднъж на 4 седмици. Както и камионите да се прибират в държавата, в която е регистрирана фирмата, поне веднъж на 8 седмици 

Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи в България обяви пред "Денят ON AIR", че няма логика в поставените от ЕП изисквания.

"Прибирането на шофьора не в страната, където работи или е назначен, а при семейството му, има някакъв социален ефект, с който бихме могли да се съгласим. В прибирането на тежкотоварния автомобил обаче няма никакъв смисъл. Той нито жалее за България, нито му е мъчно. Започна да се вижда, че целите са съвсем на различно място", посочи той.

Според Димитров изискванията по пакета "Мобилност" ще докарат до фалит много предприятия у нас.

"Фалиралите предприятия ще бъдат заменени от немски и френски фирми. Не очакваме чудо, знаем съотношението на евродепутатите в ЕП. България има 17. Големите държави, които също са се съсредоточили в този пакет, имат в пъти повече", коментира събеседникът пред Bulgaria ON AIR.

В България има регистрирани над 65 хил. превозни средства, извършващи международни автомобилни превози. 

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
One
преди 3 години
Пада ви се като си отглеждате корумпирани и некадърни политици, които са и предатели. Как очаквате от такива да ви защитят. Смешници. Сигнализирай за неуместен коментар